Gigantul Google vrea sa ne faca nemuritori

Hummingbird, Caffeine, algoritm de cautare, motoare de cautare
Hummingbird – Un nou algoritm de cautare de la Google
29/09/2013
Ce se cauta pe internet ?
11/10/2013

Gigantul Google vrea sa ne faca nemuritori

Google si-a propus sa incerce sa gaseasca un raspuns pentru prelungirea vietii, prin infiintarea companiei medicale Calico, scrie CNN. Misiunea lor este evitarea imbatranirii si prelungirea vietii.

Calico urmareste tratarea bolilor care sunt asociate imbatranirii. La inaugurare, reprezentantii Google au spus ca acesta se va concentra pe tratarea bolilor de inima, a cancerului si Alzheimerului.

“Bolile si imbatranirea ne afecteaza tuturor familiile. Pe termen lung, daca vom continua sa acordam atentie sistemului de sanatate si biotehnologiei, cred ca putem imbunatati milioane de vieti”, a spus Larry Page, CEO al Google.

Clonare, criogenie si nanoterapie sunt cateva dintre metodele propuse de Google

Crioterapia se foloseste deja in sporturi precum fotbal si rugby.

Oamenii de stiinta de la Google vor studia si clonarea din perspectiva inlocuirii anumitor organe bolnave, avand in vedere ca multe decese au loc din aceasta cauza. Iar inlocuirea unui rinichi bolnav, spre exemplu, cu un altul care sa provina din acelasi corp este mult mai buna decat transplantul de la o alta persoana. Ca sa nu mai vorbim ca sa elimina lungile liste de asteptare pentru bolnavi. Experimentele de pana acum pe soarecii de laborator s-au dovedit un succes, insa se merge pana intr-acolo incat cercetatorii mizeaza inclusiv pe crearea de organe umane viabile cu ajutorul imprimarii 3D.

Nanotehnologia este o alta solutie pe care Google o ia in calcul pentru prevenirea imbatranirii.

Calico este ultimul exemplu al faptului ca Google se distanteaza incet de afacerile online, care i-a consacrat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.