Echinoctiul de primavara – noul eveniment Google

AmiGio are haine noi !
16/03/2012
Cum scap de TIMELINE? Cea mai controversata schimbare a Facebook poate fi ANULATA.
21/03/2012

Echinoctiul de primavara – noul eveniment Google

echinoctiul-de-primavara

Echinoctiul de primavaraeste noul eveniment Google .

Echinocțiul, numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc, ne anunta Wikipedia. Punctele de intersecție ale eclipticii (traiectoria mișcării aparente a Soarelui pe sfera cerească) cu ecuatorul ceresc se numesc puncte echinocțiale. Punctele echinocțiale își schimbă poziția pe ecliptică din cauza fenomenului de precesie.

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică. Acest punct de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul vernal. Punctul vernal este folosit pentru definirea coordonatelor astronomice ecuatoriale. Datorită faptului că punctul se deplasează pe ecliptică, coordonatele se definesc pentru poziția punctului într-un anumit an, de exemplu 1950,0 sau 2000,0.

Momentul de maximă influenţă al ECHINOCŢIULUI DE PRIMĂVARĂ este marţi, 20 martie, la ora 7.14. Semnificaţia echinocţiului de primăvară: Are loc o scădere a nopţii şi o creştere a zilei (ziua devine atunci aproape egală cu noaptea). Acest moment de echilibru simbolizează o stare inefabilă de armonie care face să apară o stare de transformare profundă, pregnantă, a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane

Al doilea echinocțiu al anului este momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal.

2 Comments

  1. amigio spune:

    echinoctiul de primavara : ziua va fi mai mare 😛

  2. Vali spune:

    super, da ne trezim devremeee X(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.