Decizia Tribunalului Haga:providerii care refuza sa coopereze vor deveni chiar ei vinovati.

Traficul site-urilor care pirateaza filme si muzica, in crestere!
08/11/2012
Cel care a facut antivirusul McAfee este cautat pentru crima
13/11/2012

Decizia Tribunalului Haga:providerii care refuza sa coopereze vor deveni chiar ei vinovati.

Cnet scrie, ca grupul olandez BREIN antipiraterie, tocmai a castigat in instanta impotriva fostului provider de internet a site-ului de torrente.

BREIN a dat in judecata providerul din cauza faptului ca a sustinut activitatea pe care SumoTorrent o desfasura pe internet.

BREIN in lupta cu XS Networks in Tribunalul Haga, pentru ca nu au inchis site-ul SumoTorrent atunci cand, in mod oficial i s-a cerut acest lucru.

CNET afirma ca “BREIN le-a cerut celor de la XS Networks initial sa inchida imediat site-ul si sa transmita toate datele persoanle ale proprietarului, acestia au refuzat, cerand un ordin judecatoresc, pentru ca dupa ce SumoTorrent si-a mutat toate operatiunile catre un provider din Ucraina, XS Networks sa cedeze cateva informatii.”

Pana la urma, XS Networks au fost obligati sa plateasca costurile de judecata, 10.000 de euro pentru fiecare zi de intarziere pentru cedarea de informatii catre BREIN si a trebuit sa cedeze imediat datele personale de pe SumoTorrent.

Torrent Freak a criticat decizia, numind-o “un precedent periculos. Prin aceasta decizie, BREIN poate cere inchiderea oricarui site asupra caruia ar avea suspiciunea ca incalca legea, mai mult, obtinand si date personale ale posesorului. Incepand cu acest moment, providerii care refuza sa coopereze vor deveni chiar ei vinovati.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.