Cum îşi URMĂREŞTE Facebook utilizatorii

Ce antivirus alegi daca nu vrei sa piratezi?
11/09/2012
The Guardian: Noul iPhone ar putea avea sistem de securitate cu amprenta digitala
11/09/2012

Cum îşi URMĂREŞTE Facebook utilizatorii

Business Insider publică un articol din care reiese că „Facebook urmăreşte orice mişcare online a utilizatorilor săi”.

Folosind programul Abine DNT+, jurnaliştii au stabilit că Facebook are peste 200 de „urmăritori” (trackers), care observă activitatea pe internet a utilizatorilor, pe site-uri care aparent nu ar avea nicio legătură cu Facebook.

Cei ce urmaresc sunt coduri Java, cookie-uri sau tag-uri iFrame.

Modalitatile folosite de Facebook au ca scop cunoaşterea mai bună a utilizatorilor, pentru ca reclamele afisate pe pagina lor de profil sa fie cele mai potrivite. Publicitarii numesc acest lucru „targetare”, însa criticii considera ca, de fapt, acest lucru este spionaj.

Business Insider scrie că utilizatorii îşi pot da seama dacă o pagină are „trackeri” sau nu dupa viteza de incarcare a paginii. Dacă încărcarea durează mai mult decât în mod normal, acesta poate fi considerat ca un indiciu că pagina conţine „urmăritori”. Cel mai simplu mod pentru utilizatori de a se proteja este să dezactiveze toate cookie-urile din browser şi istoria căutărilor.

Samantha Felix, spune că fiecare site pe care l-a verificat ea (site-uri de cumparaturi, stiri etc) are un număr diferit de „urmaritori”. Oamenii de la Facebook sunt cel mai interesaţi de trei aspecte, în ordine: ce citesc, ce conţinut împărtăşesc şi ce cumpără utilizatorii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.