BlackBerry Messenger a trecut la o interfata Material Design
03/07/2015
Imagini cu noul iPhone 7
03/07/2015

Cu un selfie te poti autentifica pe contul de MasterCard

Atacurile cibernetice sunt din ce in ce mai dese, iar MasterCard investeste in servicii privind securitatea informatiilor, iar de data aceasta a abordat acest subiect din alta perspectiva. Cum fenomenul „selfie” este in voga, serviciul bancar MasterCard se foloseste de acesta pentru a verifica indentitatea utilizatorilor. Astfel, cu doar un selfie se efectueaza o autentificare biometrica, iar plata efectuata de utilizator este validata in urma efectuarii acestui selfie.

Sistemul de autentificare va folosi o imagine capturata pe loc cu fata respectivului utilizator, imagine ce se realizeaza cu ajutorul smartphone-ului pe care il detine, si, totodata va fi necesara si citirea amprentei de la un deget. Aceasta inovatie in materie de autentificare inca nu a fost lansata, insa in aceasta vara se va pune in practica sistemul, insa in prezent se va face doar o testare pe un estantion de 500 de participanti. Odata cu lansarea acestui serviciu, utilizatorii pe care se va testa acesta, vor primi o aplicatie prin care se vor autentifica cu un selfie, iar codul PIN va fi exclus. Pentru a implementa acest sistem in magazine si pentru a aduce mai repede aceasta tehnologie pe piata, MasterCard colaboreaza cu nume mari din industria mobila precum Apple, Google, Samsung, Microsoft si BlackBerry.

MasterCard foloseste la momentul actual serviciul SecureCode care le cere clientilor sa introduca o parola personalizata atunci cand vor sa plateasca pentru un produs pe Internet, pentru a reduce cazurile de folosire neautorizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *