Cum se sterg emailuri din cPanel
27/02/2015
Evenimentul marca Apple din data de 9 martie
27/02/2015

Computerul care invata singur

Un computer creat de o divizie a gigantului american online Google a invatat singur sa joace 49 de jocuri video, precum Space Invaders, create de Atari, foarte populare in anii 1980, fiind cel putin la fel de bun ca un jucator uman in cazul a mai mult de jumatate dintre ele.

„Pana in prezent, sistemele capabile de autoinvatare au fost folosite doar pentru probleme relativ simple. Pentru prima data in lume, am folosit un astfel de sistem intr-un mediu perceptiv bogat pentru a executa sarcini care sunt greu de realizat de oameni”, a declarat Demis Hassabis, vicepresedinte al departamentului de inginerie din cadrul DeepMind.

Companiile din domeniul tehnologiei informatiei investesc masiv in inteligenta artificiala. In 2014, Google a cumparat DeepMind Technologies pentru peste 618 milioane de dolari. Computerele au mai reusit sa joace jocuri complexe si in trecut. Deep Blue, un computer creat de IBM, capabil sa joace sah, l-a invins pe campionul mondial Garry Kasparov intr-un meci organizat in 1997. Totusi, Deep Blue fusese preprogramat cu un fel de manual de instructiuni care i-a oferit expertiza necesara in a excela la jocul de sah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *