Ce este PAGINA 404 ? Cum se creaza pagina 404 ?

Skype inlocuieste MSN Messenger
13/01/2013
PonturiTari.ro : primul site de microjoburi online flexibil din Romania
14/01/2013

Ce este PAGINA 404 ? Cum se creaza pagina 404 ?

Erori de soft 404
În mod obişnuit, când un utilizator solicită o pagină care nu există, un server va returna o eroare 404 (Pagina nu a fost găsită). Acest cod de răspuns HTTP transmite în mod clar atât browserelor, cât şi motoarelor de căutare faptul că pagina nu există. Ca urmare, conţinutul paginii (dacă există) nu va fi accesat cu crawlere sau indexat de motoarele de căutare.

Despre erorile 404 software

În afară de returnarea unui cod 404 ca răspuns la o solicitare pentru o pagină care nu există, serverul va afişa, de asemenea, o pagină 404. Aceasta ar putea consta dintr-un mesaj „Fişierul nu a fost găsit” standard sau ar putea fi o pagină personalizată, al cărei scop este să ofere utilizatorului informaţii suplimentare.

Conţinutul paginii nu are deloc legătură cu răspunsul HTTP returnat de server. Doar pentru că o pagină afişează o eroare 404 „Fişierul nu a fost găsit” nu înseamnă că ea însăşi este o pagină 404. Este ca şi cum o girafă ar purta o etichetă de nume intitulată „câine”. Doar pentru că eticheta indică un câine, nu înseamnă că lucrul pe care îl numeşte este de fapt un câine. În mod asemănător, doar pentru că o pagină afişează un cod 404, nu înseamnă că aceasta returnează un cod 404. Puteţi utiliza diferite instrumente disponibile pe web pentru a verifica dacă adresa URL returnează într-adevăr codul corect.

Returnarea unui alt cod decât 404 sau 410 pentru o pagină inexistentă (sau redirecţionarea utilizatorilor către o altă pagină, cum ar fi pagina de pornire, în loc de returnarea unui cod 404) poate fi problematică. Mai întâi, o pagină ca aceasta (numită o eroare „soft” 404) indică motorului de căutare că nu există o pagină reală la respectiva adresă URL. Ca urmare, respectiva adresă URL poate fi accesată cu crawlere, iar conţinutul acesteia indexat. Din cauza timpului pe care Googlebot îl petrece cu paginile inexistente, adresele dvs. URL unice ar putea să nu fie descoperite suficient de rapid sau accesate cu frecvenţa necesară, iar acoperirea cu roboţi a site-ului ar putea avea de suferit (de asemenea, probabil că nu doriţi ca site-ul dvs. să aibă o clasare bună pentru interogarea de căutare [Fişierul nu a fost găsit]).

Vă recomandăm să returnaţi întotdeauna un cod de răspuns 404 (Pagina nu a fost găsită) sau 410 (Pagina a dispărut) ca răspuns la o solicitare care vizează o pagină inexistentă. Puteţi îmbunătăţi experienţa de utilizare configurând site-ul dvs., astfel încât acesta să afişeze o pagină 404 personalizată atunci când returnează un cod de răspuns 404. De exemplu, aţi putea crea o pagină care să conţină o listă cu cele mai populare pagini ale dvs., un link la pagina dvs. de pornire sau un link pentru feedback.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.