Cat costa un domeniu pe extensia “.ro” ? Noi taxe anuntate de RoTLD

Este Google periculos ?
21/11/2013
Cuvinte interzise de Google
05/12/2013

Cat costa un domeniu pe extensia “.ro” ? Noi taxe anuntate de RoTLD

Uu proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor “.ro”, publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională , arata ca proprietarii de domenii “.ro” vor plăti o taxă de înregistrare şi una anuală de reînnoire, al căror cuantum va fi stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională.

Aceasta metoda este practica in prezent si in alte tari.

Proprietarii de domenii “.ro” vor plăti o taxă de înregistrare şi una anuală de reînnoire, al căror cuantum va fi stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională .

În momentul de fata,  pretul pentru un domeniu “.ro” este 51,26 dolari, plus TVA, conform datelor disponibile pe http://www.rotld.ro/.

Acest proiect de lege va afecta proprietarii de domenii care au achizitionat baze de date cu domenii pe extensia RO cu scopul de a le revinde la preturi mult mai mare. Se preconieaza ca cei mai multi vor renunta, prin noile taxe anuale, ajungandu-se la deblocarea numelor de siteuri care nu au continut si care sunt inregistrate, fara a permite altor persoane sa le achizitioneze.

In prezent exista peste 700.000 de pagini web din România, pe extensia RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.