Backlinkuri interne vs. Backlinkuri externe . Importanta backlinkurilor . Ce sunt backlinkurile ?

Ce este Alexa Rank ? Ce inseamna Rankul Alexa ?
01/03/2013
Calculatoarele Romaniei au fost atacate
02/03/2013

Backlinkuri interne vs. Backlinkuri externe . Importanta backlinkurilor . Ce sunt backlinkurile ?

Backlinkurile reprezinta axul central in jurul caruia se invarte orice proces de optimizare seo. Un backlink ( in romaneste : link inapoi ) , asa cum spune si numele este un link , o trimitere de pe o pagina web catre alta pagina web.

Backlinkurile pot fi interne sau externe. Backlinkurile interne sunt linkurile din interiorul unui site, iar backlinkurile externe sunt acele linkuri, trimiteri care se fac de pe alte siteuri catre un alt site.

Tot mai multe siteuri se diferentiaza in motoarele de cautare, prin strangerea de backlinkuri. Cand ai un backlink catre siteul tau, Google sau alt motor de cautare intelege ca pe acel site se “vorbeste” despre tine, se mentioneaza numele siteului ( bineinteles cu link ) si astfel ai un plus in fata altor siteuri. Ca si termen de comparatie, este echivalentul unui spot din media unde se vorbeste de un anumit produs sau serviciu care ajunge sa fie cunoscut. Asa se intampla si in mediul online.

Cat mai multe backlinkuri relevante cresc popularitatea unui site, iar Google ( cei mai multi din romani , peste 90% folosesc acest motor de cautare ) iubeste acest factor si plaseaza siteurile cu backlinkuri multe in fata altor siteuri cu backlinkuri mai putine .

Cum se poate realiza  un backlink ? Foarte simplu . Intri pe un forum, de exemplu, iar in semnatura ta iti mentionezi si numele siteului. Sau intr-o discutie pe un blog mentionezi siteul tau.

Fiind atat de importante backlinkurile au ajuns sa se si cumpere; uneori pretul unui backlink ajungand pana la cateva sute de euro.

In piata interna un backlink valoros ( backlink ce se afla pe un site mare , consacrat ) ajunge sa treaca de multe ori si  de 100 de euro.

2 Comments

  1. printzu spune:

    adevarat tot ce spui dar trebuie si fff multa munca si atentie mare …. mai e si spamu .. stiu pe cineva care a facut un site si a facut multe backlinkuri si google la aruncat pe pagina 100. frumos site bune posturi tinetio tot asa…

  2. Andrei spune:

    foarte util post-ul,oare eu cand o sa ajung sa am un site pe prima pagina google?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.