Facebook a introdus optiunea de a iti lasa contul mostenire prin testament
13/02/2015
Cum a intampinat Google sarbatoarea Valentine’s Day
16/02/2015

Aplicatia romaneasca „Cum se scrie?”

Mihai Zinculescu e un adolescent de 16 ani si 8 luni care a invatat de mic sa programeze, l-au atras jocurile pe calculator si nu si-a dat seama cand a inceput sa scrie in mod curent „dc” (de ce?) sau „cv” (ceva). Nici nu si-a dat seama ca a dat mail-uri cu greseli gramaticale catre profesorii sai de la Colegiul National „Grigore Moisil” din Bucuresti. Apoi a realizat si a creat un lucru simplu, dar foarte folositor: aplicatia de Android „Cum se Scrie?”.

„Cum se scrie?” are un motor de cautare care este imbunatatit in fiecare saptamana. Mihai nu crede ca e perfect, asa ca peste doua actualizari il va schimba pentru a putea sa corecteze direct fraze introduse de utilizator. „Cum se scrie?”  e extrem de simpla. Pare un motor de cautare si cautam o expresie problematica, sa spunem „cream sau creeam”, iar programul cauta in baza de date interna sau pe internet.

„E o aplicatie cu doua baze de date. Cea interna are 1.000 de expresii si o actualizez mereu, in functie de ce cauta utilizatorii. Daca nu exista o expresie sau un cuvant in baza de date, atunci aplicatia cauta si pe internet. Functioneaza ca un DOOM si DEX in acelasi timp”, explica Mihai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *