Android a platit un milion de dolari pentru aplicatia Waze
04/03/2015
Simens se extinde in Romania
05/03/2015

Anul acesta IBM va investi in servicii cloud si tehnologie

IBM va investi 4 miliarde de dolari in 2015 in cloud, tehnologii mobile si analiza datelor, pentru a face fata schimbarilor dramatice din industria calculatoarelor, pe care a dominat-o in trecut. In schimb, IBM estimeaza ca in 2018 va avea un venit anual combinat de 40 miliarde dolari, furnizat de tehnologiile in care va investi, a precizat compania in cadrul intalnirii anuale de joi.

Vanzarile IBM au scazut la 93 miliarde dolari in 2014, de la 98 miliarde de dolari in anul anterior, pe fondul declinului unor afaceri traditionale. De asemenea, IBM si-a vandut doua din marile divizii hardware catre Lenovo si GlobalFoundries.

“O mare parte din scaderea venitului a fost coordonata de noi”, a declarat directorul executiv al IBM, Virginia Rometty. “Am restructurat business-ul cu componente IT si acum reprezinta mai putin de 10% din companie si am readus afacerile pe profitabilitate”.

IBM sustine ca a extins tehnologia cloud cu 60%, in 2014, la 7 miliarde de dolari. Compania a desemnat un nou sef pentru divizia de cloud si spune ca demersurile sale in industria de cloud, mobil si analiza datelor va insuma peste 40% din venitul total in urmatorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.