Ce branduri s-au mai prabusit in ultimul an?
15/10/2012
Cine a facut virusul Gauss?
19/10/2012

Antidot gasit de romani pentru virusul Gauss

Virusul Gauss este o arma de spionaj informatic. Scopul acestuia este sa fure parole, date despre tranzactii bancare si cookie-uri ale browserelor.

Specialistii de la Bitdefender au lansat deja o aplicatie care gaseste si elimina acest virus.
Se crede ca acest spionaj informatic ar fi opera unui guvern.

Virusul Gauss este format din module multiple care se aseamana cu cele ale virusului Flame/Flamer. Acesta este un alt instrument de spionaj descoperit in luna mai al acestui an.

Concret, Gauss este mult mai periculos decat Flame. Gauss este implementat pentru a fura informatii de autentificare pentru conturi de eBanking, servicii de email si retele sociale.
Conform Bitdefender, in afara de parole, virusul Gauss poate fura si cookie-uri, cu ajutorul carora poate sa acceseze conturile la care utilizatorul este deja logat.

“Asemanarea cu Flamer ne face sa credem ca virusul proaspat descoperit poate fi, de asemenea, o arma cibernetica a carei dezvoltare a fost sponsorizata de stat. Acest lucru ne conduce la ipoteza ca razboiul cibernetic se muta in sectorul financiar, urmarind originea si destinatia banilor, precum si cine ce operatiuni finanteaza”, afirma Catalin Cosoi, Chief Security Research la Bitdefender.

Aplicatia ce e capabila sa gaseasca si sa elimine virusul Gaussse poate descarca de pe site-ul Bitdefender, atat in versiune 32-bit, cat si pe 64-bit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.