Afla ce companie a depasit valoarea gigantului Apple

Site-urile Visa, PayPal si Mastercard atacate de un hacker de la Anonymous. Ulterior acesta a fost condamnat la inchisoare
28/01/2013
28.000 de conturi PayPal au fost sparte anul trecut de hackerii de la Anonymous
29/01/2013

Afla ce companie a depasit valoarea gigantului Apple

Apple nu mai este cea mai valoroasa companie din lume, actiunile inregistrand o scadere de 17% in acest an.

Acesta a fost depasit de grupul petrolier Exxon Mobil. Desi Apple a prezentat rezultate foarte bune pe 2012, temerile investitorilor au facut ca actiunile sa inregistreze cea mai mare cadere in indicele Standard&Poor’s 500, potrivit Bloomberg.

In acest an, actiunile Apple au scazut cu 17%, reducand capitalizarea companiei la 413,7 miliarde de dolari, sub cota Exxon Mobil de 416,5 miliarde de dolari. Deprecierea actiunilor companiei a inceput inca de anul trecut, scazand cu 37% in luna septembrie.

Gigantul IT a realizat in ultimul trimestru al anului trecut venituri de 54,5 miliarde dolari, cu 18,5 miliarde mai mult fata de trimestrul anterior si cu 8,2 miliarde USD mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2012. Profitul obtinut a fost de 13,1 miliarde dolari, mai mult cu 5,1 miliarde fata de rezultatele anterioare si cu 100 de milioane mai mult fata de primul trimestru finaciar din 2012.

1 Comment

  1. Jocosta spune:

    sa o luam logic: Microsoft, fara Yahoo, moare in fata lui Google. Yahoo, fara Microsoft, moare in fata lui Google. cei doi o pun de o alianta prin care praorietprii Yahoo fac putin cash si ii mai rezista unul sau doi ani. Dar diferenta cred ca sta la nivel de cultura organizationala si structura ierarhica, iar Google are in continuare bila alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.