Probleme de securitate cu Android?
23/10/2012
iPad Mini a fost lansat.
24/10/2012

Actiunile Facebook cresc puternic!

Facebook a anuntat vanzari peste asteptarile analistilor. Acest lucru inseamna ca incepe sa obtina incasari mai mari din reclamele de dispozitive mobile, potrivit Bloomberg.

Vanzarile din trimestrul al treilea au urcat la 1,26 miliarde de dolari, ceea ce inseamna o crestere de 32%. Aceasta este peste asteptarea analistilor, care anticipau in medie o crestere de 1,23 miliarde de dolari. In acest timp, actiunile au crescut cu pana la 13%.

Cresterea se datoreaza Directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg. El a grabit investitiile in instrumente menite sa ajute companiile sa atraga oamenii care socializeaza de pe dispozitive mobile. Cu ajutorul lor compania a reusit sa obtina 14% din venituri din aceasta zona.

“Arata ca se pot schimba in timp ce trec de pe desktop pe platformele mobile”, a spus Benjamin Schachter, analist la Macquarie Securities SUA.

Circa 60% din cei 1 miliard de utilizatori al retelei de socializare acceseaza serviciile de pe aparate mobile, comparativ cu 47% in urma cu un an.

“Am spus ca majoram investitiile in monetizare si am spus ca suntem tot mai concentrati pe dispozitive mobile. Trimestrul al treilea reprezinta progrese in ambele directii”, a afirmat Sheryl Sandberg, dierctorul operational.

Cu toate acestea, Google ocupa primul loc pe piata americana a publicitatii pe platforme mobile. Gigantul Google detine 55% din piata, potivit firmei de cercetare, in urcare de la 52% anul trecut, iar Facebook se va plasa, probabil, doar pe pozitia a sasea cu o cota de piata de numai 2,8%, potrivit EMarketer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.