Schimb de linkuri – ce trebuie sa stii

Scoate bani din internet
25/04/2012
Truc pentru lista de prieteni de pe Facebook
01/05/2012

Schimb de linkuri – ce trebuie sa stii

Te-ai hotarat sa faci schimb de linkuri, vrei sa faci schimb de banere si vrei sa stii mai multe.
Citeste mai jos principalele aspecte legate de link exchange:

Pentru a alege cele mai bune variante de schimb de linkuri, trebuie sa ai in vederea calitatea acestui segment.

Optimizarea SEO a siteurilor sa fie facuta in mod corect. O verificare a modului in care siteul partener este optimizat pentru motoarele de cautare este foarte utila: cum este facuta optimizarea on-page, cum se face link building. Trebuie urmarite totodata si aspectele care tin de atentia acordata experientei utilizatorului, cum ar fi timpul de incarcare, navigarea in cadrul siteului sau frecventa aparitiei paginilor de eroare.

Trebuie urmatite siteuri din aceeasi zona de interes. Este recomandabil sa facem schimbul de linkuri cu siteuri din aceeasi categorie sau nisa de piata. Orice informatie care apare pe siteul nostru trebuie sa fie relevanta pentru vizitatori, potentiali clienti, iar linkurile catre alte siteuri trebuie sa se incadreze in aceasta regula. De exemplu, o varianta de link exchange pentru un site de retete culinare poate sa fie cea cu un site dedicat produselor ecologice, dar de preferat siteurile cu profil asemnator sau vizitatori cu profil si comportament asemnator.

Siteuri web ce sunt cotate bine pe piata, atat de motoarele de cautare, cat si de segmentul care le recomanda. Linkurile catre siteuri cu probleme pot sa influenteze reputatia propriului site. Printr-o simpla verificare putem evita schimburile de link cu siteurie care au fost penalizate si depunctate.

Pagini web cu o pozitionare buna in motoarele de cautare: Google, Yahoo, Bing etc. Un link de la un astfel de site poate functiona ca o dovada a recunoasterii valorii propriului site.

Siteuri care ofera un continut de calitate: Inainte de a alege partenerii de schimb de linkuri este bine sa verificam paginile siteurilor acestora. Evaluarea continutului pe care il ofera ne poate ajuta sa facem o alegere buna. Siteurile care ofera continut de calitate vor fi bine pozitionate in motoarele de cautare, iar linkurile obtinute pe aceste siteuri sunt valoroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.