Windows 10 se apropie de lansare
02/06/2015
Google stie ce il intrebi
03/06/2015

Klaus Iohannis ia atitudine in privinta aplicatiei Uber

Aplicatia Uber a ajuns in Romania pe 25 februarie si inca de atunci a intampinat dificultati in ceea ce priveste functionarea sa. Desi a fost acceptata, ulterior interzisa in Romania, aplicatia Uber in prezent continua sa fie utilizata. Masinile Uber pot fi comandate din aplicatie, iar plata se face instantaneu, cu ajutorul cardului atasat contului. Uber a prins popularitate rapid in Romania, dupa ce a fost lansat. Clientii au apreciat faptul ca soferii erau foarte amabili si masinile erau curate. De asemenea, pe distante scurte sau atunci cand nu este trafic greu, Uber era chiar mai ieftin.

Supriza in ceea ce privste aplicatia a venit zilele acestea, cand chiar insusi, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care aplicatia Uber devine ilegala. Astfel, legea cu privire la taximetrie a fost modificata, soferii ofera servicii de taxi fara a detine o licenta, vor fi amendati, intrucat nu mai este permis sa transporte persoane cu un autoturism care nu detine licenta adecvata.

Proiectul a fost adoptat de catre deputati cu 298 voturi „pentru“, doua voturi „impotriva“ si 16 abtineri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, in sensul sanctionarii contraventionale a persoanelor fizice si juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism, far respectarea prevederilor art.7 din lege. Astfel, aceia care vor risca si vor incerca sa incalce legea ar putea primi amenzi de pana la 25.000 de lei, relateaza surse oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *