Constructie site
03/03/2013
Pseudo-presa și pseudo-știrile ei
09/03/2013

Infiintare site

Care sunt pasii necesari pentru infiintarea unui site ?

Daca te-ai hotarat sa infiintezi un site web , trebuie sa stii ca primul pas ce trebuie facut este sa inregistrezi un nume de site. Sunt firme de web design care se ocupa de toti pasii de la A la Z. Un nume de site poate sa fie cu mai multe terminatii in coada, asa numitele extensii. De ex : numesite.ro , numesite.com, numesite.eu etc. Inregistrearea numelui de site mai poarta denumirea si de inregistrare domeniu . Costul de inregistrare a unui domeniu difera in functie de extensia aleasa. Un nume de site pe extensia “.com” este mai putin costisitor decat inregistrarea unui nume de site pe extensia “.ro” .

Dupa ce ai verificat daca numele de site este liber si poate fi inregistrat, trebuie sa treci la pasul doi : gazduire site . Gazduirea unui site web este un aspect foarte important in ecuatia unui site web stabil. Gazduirea unui site mai poarta si numele de hosting.  Rolul firmei de hosting  nu este doar acela de a stoca un site web pe un server ci de a avea grija de toate nevoile acelui site, de a-l verifica periodic, de a interveni rapid in cazurile diferitor erori rezultate din codingul slab al unor scripturi sau incompatibilitati ale pluginurilor.

Inregistrat si acest pas, trebuie sa treci la urmatoarea etapa : realizarea siteului propriu zis , asa numitul web design . In etapa de creare a unui site , web designul implica multi factori : necesitatile siteului raportat la nevoile vizitatorilor care vor accesa siteul, pretul perceput in realizarea unui site , viteza de lucru , modul de administrare a siteului etc.

Orice proces de infiintare site trebuie sa parcurga si urmatorul pas : optimizare site . Optimizarea unui site sau promovarea online constituie chintesenta unui site web. Mai ales a unuia care trebuie sa fie cunoscut si nu are mijloace de marketing bazate pe un buget ridicat , care are ajuta siteul sa fie cunoscut ca : spoturi tv si radio , reclame outdoor etc.

Odata infiintat siteul, trebuie sa te gandesti si la ce va urma dupa crearea lui. In acest sens o etapa necesara pentru un site web stabil si functional este : mentenanta unui site . Sunt tot mai intalnite atacuri asupra siteurilor, vorbim si de siteuri foarte mari ca : google.ro, yahoo.ro etc. Un site ce este hackuit trebuie sa ramana stabil . In acest sens trebuie sa existe administrare a siteului, mentenanta a lui .

 

2 Comments

  1. Ceva mai bun ca cel vechi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.