Noul BlackBerry cu sistem Android este in constructie
15/06/2015
Huawei fondeaza orasele digitalizate
16/06/2015

Facebook va cronometreaza timpul petrecut in citirea postarilor din News Feed

Facebook abordeaza o noua perspectiva de a oferi un continut calitativ si care sa corespunda cu dorintele utilizatorului prin intermediul postarilor din News Feed. In ce consta aceasta perspectiva? Ei bine, Facebook va contoriza toata activitatea utilizatorilor pe reteaua de socializare, incercand sa clasifice ceea ce este de inters pentru utilizatorul respectiv sau ce nu. Folosind aceasta tactica, se doreste sa aduca algoritmii folositi la o treapta superioara, fiind mai eficienti decat sunt deja, iar acest lucru este posibil urmarind timpul petrecut de utlizaori in citirea postarilor din News Feed.

S-a constatat faptul ca utilizatorii pot sa acorde un maxim de interes unui articol fara sa ii dea Like sau comentarii, nedorind sa intre in interactiune directa cu respetiva postare, iar in acest fel algoritmii sun pacaliti. De aici, s-a luat decizia de a schimba perspetiva de a oferi un News Feed personalizat in functie de preferintele fiecarui utilizator. Prin intermediul monitorizarii duratei de timp petrecuta in a citi o postare, scoate la iveala interesele utilizatorului, chiar daca acesta nu doreste sa isi prezinte parerea printr-un Like sau comentariu.

Cu toate acestea, algoritmul are si partile sale slabe, iar unul dintre acestea il constituie faptul ca sistemul nu poate percepe diferenta dintre timpul petrecut de utilizator in citirea postarilor sau atunci cand acesta asteapta sa se incarce o anumita postare, intampinand dificultati la conexiunea internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *