Facebook a eliminat o optiune

Aplicatia care detroneaza e-mailul
13/03/2015
Facebook impune noi standarde
16/03/2015

Facebook a eliminat o optiune

Ca urmare a presiunii exercitate asupra retelei de socializare de catre utilizatori, Facebok a decis sa elimine optiunea “feeling fat” (ma simt gras). Acestia sustineau ca un astfel de status poate provoca comportamanete autodistructive in cadrul retelei de socializare.

Marti, 10 martie, Facebook a eliminat din lista de stari disponibile pe aceasta platforma de socializare emoticonul prin care un utilizator al retelei le putea transmite prietenilor lui ca se simte “gras”.

Eliminarea emoticonului “ma simt gras” s-a produs dupa ce in mediul online a fost promovata o petitie prin care a fost solicitat acest lucru. Conform unei surse externe, aceasta petitie a strans peste 16.000 de semnaturi.

“Am aflat de la comunitatea noastra ca listarea starii «ma simt gras» ca optiune poate determina o crestere a imaginii negative asupra corpului, in special pentru persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie. Astfel, vom inlatura starea «ma simt gras» din lista de optiuni”, a declarat un purtator de cuvant al Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.